/

Wij zijn gestopt !!

Bij deze willen wij U van harte danken voor het vertrouwen

dat U in ons heeft gesteld!

kennel NKC & ABRA Reg.certificat , kennelname registration by FCI 

Fokker van de Amerikaanse Bulldog

 

    Females Males
    Breed / Pups Produced
    U wilt een pup van ons ? Workingdogs
    Fok Voorwaarden   Met Pensioen
    Belangrijk's   In Memory

 

 

Wij zijn geen echte grote kennel maar echte grote American Bulldog liefhebbers.

Onze passie zijn onze honden.

 Ook leven onze honden en pups in het huis "NIET IN EEN KENNEL "
Het zijn echte familieleden.

 

Af en toe hebben wij ook een nestje uit geselecteerde oulders 

Hierbij letten wij eerst op gezondheid , karakter, en schoonheid , ook in deze volgorde.

  Onze honden zijn HD en ED / OCD geröntgend 

Onze honden zijn CCL / NCL getest  

Onze honden zijn Ichthyosis getest  

Onze honden hun DNA profiel is geregistreerd in de universiteits databank 

Onze honden hebben de ZTP "Zuchttauglichkeitsprüfung" (Breeding test )gehaald 

Onze honden hebben de Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag  (MAG-test Raad ) gehaald

  Onze honden zijn in bezit van een Gezondheidsverklaring

  Onze honden hebben een originale NKC & ABRA (U.S.A) reg.pedigree 

  Onze honden en hun pups hebben op diverse shows goede kwalificaties behaald, Champion Titels 

  Onze honden hebben ook  Werk titels (working Titles) gehaald , GDT and Iron Dog 3

  Onze honden zijn  goed gesocialiseerd , ook naturlijk de pups bij afgifte

Wij zijn oorspronkelijk uit Luxemburg gekommen. Wij zijn sinds 2000 bezig met dit ras , ook zijn wij sinds 2006 Keurmeester/Judge van het ras Amerikaanse Bulldog . Wij beleven veel plezier aan onze honden en staan 100% met stip op één .

Wij staan bekend om veel homogeniteit in onze bloedlijnen. Wij hebben de athletische American Bulldog type bully en de grove standaards , de oudewetse types . Ook zijn wij zelf voor honden met een laag vet percentage dus stevige athletische honden met veel bone , een goede bespiering en niet overdreven zwaar of vet , honden die overbouwd of vet zijn hebben veel problemen met hart, longen , kortademigheid , geen conditie, last van hun botten ellbogen , heupen etc..etc....

Onze honden en pups leven in het huis "NIET IN EEN KENNEL ". Het zijn echte familieleden. Daarom hebben wij weinig honden , nu nog maar 2 honden SB Red Buffy met pensioen en onze jongste meid SB Kiwi (die na dat merdere overleden zijn bij gekommen is ) , wij hadden altijd een roedel met er 5 ( 3 teven en 2 reuen samen levend in huis loslopend , warvan een castreerde Pitbull reu , helas zijn er 4 overleden in de loop van de jaare - Leon de Pitbull met 12,5 in 2011 , Dayna ons Bulldog dame met 11,5 in 2013 en Chiccolina met 9 in 2013 zij ging 3 weken naar dat haar moeder Dayna er niet meer was en Icey met 9,3mnd in oktober 2013 , meer over hun onder met Pensioen en onder Memory .

Onze honden leven /slapen en eten gewoon bij ons in huis en de andere wonen verspreid over verschillende gezinnen (familie/vrienden= gastgezin) zodat ze maximale aandacht en beweging krijgen.

 

Omdat onze honden in huis leven en wij vinden dat ze alle aandacht verdienen, is het voor ons gevoel het beste om niet teveel honden te hebben. Op die manier kunnen wij er voor zorgen dat ze alles krijgen dat een hond ook verdiend, en kunnen wij ze alle aandacht geven die ze nodig hebben.

 

Wij zouden er voor kunnen kiezen de honden in kennels te houden, maar daar zijn wij geen voorstanders van.

De honden zijn bij ons in de eerste plaats onze maatjes en daarna pas (eventueel) fokdieren. Om die reden kiezen wij er voor om sommige van onze honden uit te plaatsen bij gastgezinnen, zo zijn hun  op die manier toch beschikbaar voor onze selectie, maar ze hebben een normaal gezinsleven.

 

DNA profiel : Het DNA profiel van onze honden is geregistreerd in de DNA database (Universiteit ) ook van de dekreuen die wij gebruiken wordt het DNA door ons daar opgeslagen, het DNA profiel wordt minimaal 20 jaar opgeslagen ten behoeve van toekomstig onderzoek met betrekking tot afstamming en gezondheid van het ras , voor ons is het van groot belang om over betrouwbare afstamminggegevens te beschikken. En al de door ons gefokte pups krijgen een DNA profiel afstammingsbewijs/certificaat ( worden zelf ook met hun DNA profiel in de Universiteit geregistreerd ).

 

Ook vinden wij onze pups niet voor een ieder geschikt.Wij verkopen onze pups alleen aan mensen die er 100% voor gaan en ze genoeg liefde, aandacht en beweging kunnen geven die ze nodig hebben.

Wij werken met een koopcontract.

Onze pups worden in huis geboren en groeien hier ook op. De pups groeien op tussen  onze volwassen honden, ons en kinderen. Wij steken heel veel tijd in De Socialisatie de eerste acht weken en verwachten van eventuele nieuwe eigenaren dat zij dit voortzetten.

Wij vinden een goed contact tussen ons en de nieuwe eigenaar van groot belang.  Om in aanmerking te komen voor een pup uit onze lijn is een kennismakings gesprek van belang , de klik moet tussen beide partijen goed zitten .

Fokken stopt niet met het verkopen van de puppy’s. De hondjes worden nauwgezet opgevolgd. Alle baasjes met zorgen of vragen kunnen ons altijd contacteren voor advies.

  

Toelichting naam van de kennel:

Shetan is Arabisch ,
Shetan heeft meerdere betekenissen: oa Duivel, maar ook machtig, groot, sterk, en deze laatste betekenis past precies bij de AB .....daardoor dat de bulldog een machtige grove stevige hond is (ook de engelse en de franse bulletjes zijn grof ) zijn wij van mening dat het de juiste betekenis is voor een bulldog en zo is dan de kennelnaam tot stand gekomen: "Shetan Bulls " "Machtige Bulls ".Onze kennel-naam is ook bij de FCI geregistreerd.

Voor meer informatie over dit bijzondere ras , kom gerust even kijken om met ons en onze honden kennis te maken. 

Om in aanmerking - reservering te kommen voor een pup van ons is een kennismakings gesprek van belang. 

Telefoon : 0031( 0) 64 16 38 291

mail:

on Nala Shetan Bulls

Wij staan ook geregistreerd bij de NKC U.S.A  en Amerikaanse Bulldog ABRA U.S.A /  Kennel  Certificate

       

De American Bulldog is een nog niet erkent ras van de Raad van Beheer / FCI.

Let op  dat alle papieren gelijk in orde zijn z.a. :  Chip , Honden-Paspoort , Pedigree reg. en DNA profiel Certificat / bewijs.    

 
De bekendste stambomen registraties voor de Amerikaanse Bulldog zijn : NKC / ARF / ABRA / ABA / ARFE.

 

Onze honden staan in diverse tijdschriften en American Bulldog Boeken

 

  Contact                      Home  

  Copyright © Website 2003-2018 Shetan Bulls®

    Niets van deze webside , zowel text als foto's mag zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen

Overtreders maken zich strafbaar en worden gerechtelijk vervolgd.

Auteursrecht

Op alle op de Website aanwezige afbeeldingen en informatie (tekst)  berust copyright dan wel auteursrecht. Het is niet toegestaan om afbeeldingen en/of informatie welke afkomstig is van deze site zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te kopiëren en/of te verspreiden in welke vorm dan ook.

Ook het aanbrengen van wijzigingen ( verandert of vervormt ),verminking of aantasting van mijn werkstuk om het dan openbaar te maken of te verveelvoudigente is niet toegelaten.